Pàgines

divendres, 24 d’agost del 2012

The number obsession

Tinc un peque amb fixacions.
  • Des de ben petit que sent un plaer inexplicable en "tancar portes". No importa quina: les de casa, les dels armaris, les del cotxe, la de ferro forjat del parc, la de la fruiteria que tenen falcada...Ell veu una porta oberta i  vol tancar-la. El meu sogro diu que serà porter de discoteca!
  • També vem tenir una temporada que les claus el tornaven boig. Sobretot les claus del Micra. Era entrar el meu home per la porta i corria a trobar-lo perquè li donés les claus. Ni hola li deia! (Perquè vol les claus que tenen el clauer de la marca Nissan i no les meves que tenen un mussol). I encara ara les demana per jugar però de tant en tant.
Ara la seva principal dèria són el números. I com que n'hi han pocs al nostre voltant! A les matrícules, al pàrking, als llibres/diaris, als canals de la tele, als preus,...festival numèric!

Quan anem pel carrer podem tenir converses del tipus "Mama, on és el 12?" perquè resulta que no hi és (he de fer un post de les preguntes que no tenen resposta fàcil).

Li encanta recitar els números:1,2,3,4,... Ja arriba fins el 29 i després torna a ser vint o vint-i-deu! A l'hora de comptar ja no ho té tan clar: si hi ha molts elements no segueix cap ordre i li li surten quantitats diferents cada vegada.

Ens demana que li escrivim números. Li encanta el puzzle de la jirafa que per una banda té números i per l'altra lletres. Per Nadal ma mare li va regalar un joc semblant a aquest i es passa estones jugant  amb les targetes. Li encanta pitjar tecles de la calculadora i marcar números de telèfon!

Per no parlar dels rellotges!! No li passen pas per alt arreu on anem! I t'ho fa saber, ufanós, que acaba de veure que són les 12 i 6!! (I com li fas entendre que en realitat són les 12 i 30?).

I no, jo  no l'he forçat. Bueno, és veritat que li vaig fer el joc aquest i potser em deu haver vist fent números per casa (tot i que darrerament estic més per d'altres coses!).
Potser és innat.(?)
Segurament deu tenir a veure amb el fet que als nens els agradin les coses segures.
 I què hi ha més segur i cert que la successió dels números naturals??



4 comentaris:

Esther ha dit...

Carai, tens un matemàtic en potencia! Jo penso que és innat :)

onavis ha dit...

M'he quedat ben parada!! Sí que domina, sí!!
La meva no en sap ni la meitat que el teu!

Jo suposo que els numeros els hi agraden perque tenen molta part de joc i, com tu dius, no fallen mai. I algo deu portar a la sang, clar!

Anònim ha dit...

Quina fixació!! jejeje Està molt bé que es fixi i li agradin els números, jo crec que és innat, eh?

Ah!! hi ha uns rellotges que a més de marcar de l'1 al 12 també marquen els minuts de 5 en 5 (no sé si m'explico... millor et deixo l'enllaç) http://www.flikflak.com/es/
D'aquesta manera en un no res tenen el rellotge dominat ;)

cira ha dit...

Uau! M'has deixat flipada! Jeje...la meva va dient 2,4-2,4 i amb això ja li sembla que ho fa super bé...nosaltres li diem, no que es 1,2,3 i 4, però res, ella vol 2, 4 i no hi ha res a fer...té tendències anarquistes, com veus...jeje..